Internet

WiFox: Η τεχνολογία που αυξάνει την ταχύτητα του WiFi σου μέχρι και 700%

 

Όσο χρήσιμες και αν είναι οι δωρεάν συνδέσεις WiFi που προσφέρουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα αεροδρόμια και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, ένα σύνηθες πρόβλημα είναι η συμφόρηση του δικτύου από το μεγάλο αριθμό των συνδεδεμένων χρηστών με αποτέλεσμα το Internet να είναι αργό και ασταθές.
Μηχανικοί του North Carolina State University (NCSU) υπόσχονται ότι κάτι τέτοιο θα αποτελεί σύντομα παρελθόν χάρη στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας ονόματι WiFox η οποία θα αυξάνει την απόδοση των routers μέχρι και 700%. Στην ουσία πρόκειται για ένα software που λειτουργεί ως “τροχονόμος”, ανιχνεύοντας το φόρτο δεδομένων και αποσυμφορίζοντας τα κανάλια WiFi. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζει την ομαλή ροή προς κάθε κατεύθυνση και θα παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα με προτεραιότητα.
Η τεχνολογία δοκιμάστηκε σε router που εξυπηρετούσε μέχρι 45 χρήστες και το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκρίνεται σε αιτήσεις δεδομένων κατά μέσο όρο τέσσερις φορές ταχύτερα από πριν. Με 25 χρήστες η ταχύτητα αυξανόταν κατά 400% ενώ με 45 χρήστες η αύξηση άγγιζε το 700%.
Εξίσου ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι το λογισμικο μπορεί να εγκατασταθεί πολύ εύκολα μέσω update στις ήδη υπάρχουσες υποδομές. H τεχνολογία WiFox αναμένεται να παρουσιαστεί στο συνέδριο ACM CoNEXT 2012 που θα πραγματοποιηθεί στην Νίκαια της Γαλλίας στις 10-13 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Ερευνητές υπόσχονται 2000 φορές ταχύτερο Internet με τα σημερινά μέσα! 

 

Aφού είδαμε το διαπλανητικό Internet που ετοιμάζει η NASA, ώρα να προσγειωθούμε στα δικά μας. Ή μήπως να απογειωθούμε; Μάλλον το δεύτερο, αφού ερευνητές του School of Electronic Engineering στο Bangor University (UK) εργάζονται σε ένα project που έχει σκοπό να αυξήσει την ταχύτητα του ευρυζωνικού (broadband) Internet μέχρι και 2000 φορές από τη σημερινή, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.
Αυτό ευελπιστούν ότι θα το καταφέρουν μεταφέροντας τα δεδομένα μέσω οπτικών ινών αντί χάλκινων καλωδίων χάριν στην τεχνική Optical Orthogonal Frequency Division Mutliplexing (OOFDM) και το ανάλογο hardware που επιτρέπει την άμεση κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση των οπτικών σημάτων.
Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι η τεχνική OOFDM αφορά τη μετατροπή ψηφιακής πληροφορίας πρώτα σε ηλεκτρικά σήματα και στη συνέχεια σε οπτικά σήματα, τα οποία μπορούν να “εκτοξεύονται” από ένα laser σε μια οπτική ίνα.
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν κατορθώσει να φτάσουν ταχύτητες 20Gbps (αρκετή για να κατεβάσει κανείς μια ταινία Full HD σε 10sec), ενώ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ευελπιστούν ότι θα φτάσουν τα 40Gbps και θα διαθέσουν την τεχνολογία για εμπορική χρήση.
Αν σκεφτεί κανείς ότι το πρόγραμμα Google Fiber προσφέρει ταχύτητα 1Gbps και όλοι είναι κατενθουσιασμένοι, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τη νέα τεχνολογία…

 

 

 

 

 

 

Οι απάτες με τις κάρτες «paysafe»


Νέα κόλπα βρίσκουν επιτήδειοι για να ξεγελούν τους καταστηματάρχες και να «κλέβουν» τους κωδικούς από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe» που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, διερευνάται μεγάλος αριθμός καταγγελιών που αφορούν στην εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων (ψιλικών, mini market και περιπτέρων) που πωλούν τέτοιες κάρτες.
Ειδικότερα, οι καταγγελίες των καταστηματαρχών αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες άγνωστα άτομα τους έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρίας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.α.), τους έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών.
Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, τεχνηέντως φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν, ενώ τελικά προβαίνουν στη χρήση της, αφού έχουν ήδη καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσής της, μέσω του οποίου γίνεται η χρέωση.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από την επικοινωνία με τις εταιρίες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα, κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου